“Lootuste Karika” etapp ja Eesti noorte MV

Pühapäeval, 22. aprillil osalesin Audentese spordikeskuses toimunud viievõistlejate “Lootuste Karika” etapil, mis oli ühtlasi ka Eesti noorte meistrivõistlusteks.

Minu auhinnaks –  Eesti noorte meistrivõistluste hõbe!

Kavas oli ujumine ning laser-jooks. Ehk siis kui tavapäraselt olin ma osalenud võistlustel, kus kõik kolm ala võisteldakse eraldi, siis nüüd tuli peale ujumist joosta ja siis vahepeal tiirus laser-relvast laskmas käia.

Ujumisega ma väga rahule jääda ei saa – kuigi aeg oli umbes sama, mis märtsi keskel kooli võistlustel ujutud isiklik rekord, siis sel korral ebaõnnestus mul pööre täielikult ja sinna läks päris korralikult aega kaduma.

Laser-jooksust ei osanud ma väga midagi oodata, sest seda ala tegin ma päris esimest korda. Isegi harjutanud olin vaid korra.

Laskejooksu distants oli 1200 m (3x 400 m, laskmine 3x 5 lasku 7 m distantsilt). Laskmises tuli tabada  5 lasku märklaua keskele, milleks maksimaalselt oli aega  50 sekundit. Kui 5 lasku olid täpselt sooritatud, võis edasi joosta. Laskude arv ei olnud piiratud. 50 m jooks, laskmine, 400 m jooks, laskmine, 400 m jooks, laskmine, 350 m jooks.

Kui jooksmine oli mul enam vähem korras ja ajaga väga nuriseda ei oska, siis laskmine ebaõnnestus mul ikka päris korralikult. Samas ei olegi võib-olla ebaõnnestumine päris õige sõna, sest see tähendaks justkui oleks mul olnud lootust õnnestuda. Paraku on aga üldteada tõsiasi see, et kui sa üks kõik mis oskuste arendamisse aega ja energiat ei pühenda, siis ei ole ka arengut ega tulemust. Sama on olnud ka minu laskmisega, sest kahjuks pole ma osanud leida piisavalt võimalusi seda harjutada.

Kui ma ujumises olin oma vanuseklassi kiireim ning ka puhta jooksu aeg oli parim, siis võrreldes võitjaga kulutasin ma kolmes tiirus laskmisele kokku 41 sekundit rohkem aega.

Seega on minu olukord suhteliselt lihtne – pole vaja väga pead murda, mida oleks vaja teha et järgmine kord tulemus parem oleks. Harjutada, harjutada, harjutada!

Peab tunnistama, et võistluse formaat oli väga huvitav ja mulle see väga meeldis. Loodetavasti õnnestub sellistel võistlustel ka edaspidi osaleda.

#temaonmarkus #võidutorge #modernpentathlon #swim #run #laserrun #uipm #youthsports #eestikad #eesti100 #unlimitedyou

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s