EV100 juunioride MV vehklemises ning Uju ja Jookse II etapp

Laupäeval, 27. jaanuaril osalesin EV100 juunioride meistrivõistlustel ning päev hiljem noorte triatlonistide võistlussarja “Uju ja jookse” II etapil Tallinnas.

Juunioride meistrivõistlustel, kus vehklesin endast kuni 6 aastat vanemate noormeestega, sain 40 osaleja seas 24. koha. Alagrupis teenisin 3 võitu ja kolm kaotust. Üks võit oli seejuures teistest veidi erilisem. Nimelt õnnestus seekord võita Ruslan Eskovi, kellega ma ka kunagi oma esimestel võistlustel olin ühes alagrupis ning sain väga kindla kaotuse. Tema on ka üks neist Eesti noorvehklejatest, kes mulle kohe algusest peale on vehklemisrajal eeskujuks olnud.

Pääsul 16 parema hulka läksin aga vastamisi Andzej Gedzoga, kes on samuti väga hea vehkleja ja eeskujuks mulle vehklemisradadel. Proovisin anda endast parimat ning eeskätt vehelda targalt. Paraku sellest ei piisanud ning minu kaotusnumbrid hilisemale Eesti meistrile olid 8:15

Hea enesetunde andis mulle aga võistkonnavõistlus, kus Tallinna Mõõk II võstkonnaga, kuhu kuulusid peale minu veel Kasper Tafenau, Daniel Andreas Raid ja Oliver Prede, andsime korraliku lahingu hilisematele Eesti meistritele. Kui veheldud oli 8 minimatši 9st, olime me veel ees seisuga 30:28. Paraku oli nende ankrumees, värskelt Eesti meistriks kroonitud, Andzej Gedzo tasemel ning kindlustas oma võistkonnale kindla võidu.

DSC_3694.jpg
Koos tiimikaaslase Kasperiga

Kindlasti andsime antud hetkel endast suhteliselt maksimumi ning vastastel tuli kõvasti pingutada, et oma paremus maksma panna.

EV100 Juunioride Eesti meistrivõistlused tulemused

Uju ja Jookse II etapp Tallinnas oli mulle selle hooaja esimeseks. Esimese, Tartus peetud etapi olin sunnitud vahele jätma seoses vehklemisvõistlustega. Võrreldes eelmise hooajaga tuli sel hooajal nii ujuda kui ka joosta juba rohkem – 200m ujumist ning 1500m jooksu. Kumbagi distantsi polnud ma varem aja peale ega võistlus tingimustes veel teinud. Loomulikult ma veidi pabistasin. Eriti jooksmist.

Ujumises sain omas vanuseklassis 11 osaleja arvestuse 9. koha ajaga 2:39.09. Kuna sel hooajal olen ujumist võrreldes eelmise hooajaga tunduvalt vähem teinud (vehklemise kalender oli lihtsalt niivõrd tihe), siis pean selle ajaga leppima. Kuidas töö, nõnda palk. Nii need asjad lihtsalt käivad.

Jooksmisega olen aga võrreldes eelmise hooajaga veidi rohkem tegelenud, kuid sellele vaatamata on 1500m piisavalt hirmuäratav – selleks, et head aega saada, tuleb ikka päris pikalt ja kõvasti pingutada. Eks ta üks suur kannatamine minu jaoks ole.

Treeneriga sai seatud eesmärgiks, et minu esimese võistlustingimustes joostud 1500m aeg võiks olla kuskil 5:30 ringis. Esimene ring sai suurest hasardist veidi kiiremini joostud kui plaanis oli aga alates teisest ringist hoidsin kokkulepitud tempot suhteliselt hästi… kuni kuuenda ringi lõpuni (joosta tuli 7,5 ringi). Siis hakkas raske ning kolm noort läksid must mööda. Proovisin neil hambad ristis kannul püsida, kuid iga sammuga tundus, et libisevad mul eest ära. Trennikaaslaste, treenerite ja ka teistele raja kõrval kaasaelajate toel leidsin endas siiski ka selle järgmise käigu ning staadioni vastassirgel alustasin lõpuspurti. Sain kätte esimese, kes must mööda oli jooksnud. Seejärel järgmise… siis veel ühe ning lõpus jõudsin ka terve jooksu ees jooksnutele kannule. Finišeerisin nagu vehklejale kohane – suure karjatusega nagu võidutorget tehes. Teiste jaoks imelik, minu jaoks normaalne. Jooksu lõpetasin 5ndana ning aeg oli 5:18.75. Suutsin joosta kiiremini kui olime eesmärgiks seadnud ja mis kõige tähtsam – ma suutsin ennast kokku võtta ja pingutada ka selles seisus, kus juba oli väga raske. Viimased 100m läbisin raja kõrvalt käsitsi võetud ajaga 13,6 sekundiga.

This slideshow requires JavaScript.

Võistluse lõpetasin üldkokkuvõttes 9. kohal. Selleks, et tulevikus paremini läheks, tuleks eeskätt parandada ujumise aega.

Noortesarja “Uju ja jookse” II etapi tulemused

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s